Yleistä leireistä

Ohjattu toiminta

Ohjattu toiminta alkaa joka päivä klo 9.00 ja päättyy klo 15.30. Lapsien tuomista ja hakemista helpottaaksemme lapset voi tuoda jo klo 8.15 ja hakea viimeistään klo 16.00.

Ohjatun liikunnan ohella päivän aikana on ohjaajien valvomaa lasten vapaa-aikaa, jolloin tarjolla on erilaisia lautapelejä, lukemista ja leikkivälineitä. Pyrimme myös joka päivä käymään ulkoilemassa säävarauksella.

Alla päivän esimerkkiohjelma päivän kulusta, mikä vaihtelee leirin luonteesta ja koosta riippuen:

08.15 – 09:00 Lapset saapuvat, valvottua vapaa-aikaa

09:00 – 09.30 Ohjattu liikuntahetki: Aamun liikunnallinen leikki

09.30 – 11.15 Ohjattu liikuntahetki: Pelit

11.15 – 12:45 Lounas / Valvottua vapaa-aikaa

12.45 – 14:30 Ohjattu liikuntahetki: Leikit ja pelit

14:30 – 15:30 Välipala, ryhmätöitä, valvottua vapaa-aikaa

15:30 – 16:00 Yhteinen päivän lopetus ja kotiin lähtö

Ruokailu

Leiriläiset saavat yhden lämpimän ruoan ja välipalan joka päivä. Ruokana on hyvää ja ravitsevaa perusruokaa, lisäksi tarjolla on vihanneksia, leipää ja mehua/vettä. Iltapäivällä leiriläisille tarjotaan hedelmiä ja jogurttia sisältävä välipala. Lapselle voi varata mukaan myös omaa välipalaa, koska liikumme paljon päivän aikana. Myös oma juomapullo pitää varata mukaan! Juomapullo on hyvä nimikoida.

Arena Centereissä on kahviot, josta voi myös ostaa välipalaa päivän aikana. Ohjaajamme pyrkivät mahdollisuuksien mukaan valvomaan, että jokainen syö riittävästi ja myös juo nestettä riittävästi päivän aikana. Kun liikkuu paljon, on myös muistettava pitää ravinnosta ja riittävästä nesteen saannista huolta!

OHjaajat

Laatuleirien ohjaajat koostuvat sporttisista henkilöistä, joissa korostuvat innokkuus ja motivaatio lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Lisäksi jokasella leirillä on oma kokeneempi vetäjä, joka vastaa leirien sujuvuudesta ja turvallisuudesta. Ohjaajamme ottavat lapset aina mukaan toimintaan, ja he ovat leireillä nimenomaan lapsia varten.

Ohjaajat huolehtivat siitä, että leirin sääntöjä noudatetaan ja että jokainen lapsi tulee huomioitua yksilöllisesti. Minkäänlaista kiusaamista tai syrjimistä ei hyväksytä leireillä, sillä tavoitteena on, että jokainen lapsi viihtyy ja innostuu liikkumisesta.